Dietetyczne danie - polędwiczki z dorsza podane na sałacie

Dominika
Fit
18.07.2015 13:02
Dietetyczne danie - polędwiczki z dorsza podane na sałacie

Składniki Ilość: 2 porcje 3 polędwiczki z dorsza (ok. 350 g) 1/2 łyżeczki rozgniecionej w moździerzu kolendry 1/2 łyżeczki tymianku 3 łyżki soku wyciśniętego z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek Podałam je bardzo prosto, czyli na sałacie z pomidorkami koktajlowymi i dodatkowo z grzankami, jednak do takiej rybki fajnie będzie pasował również ryż lub purée ziemniaczane. Ok. 15 pomidorków koktajlowych 2 kromki razowego chleba 1 ząbek czosnku 2 ćwiartki cytryny Przygotowanie W miseczce wymieszać kolendrę, tymianek, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz. Polędwiczki z dorsza przygotowałam w piekarniku dla niższej kaloryczności, jednak nie ujmuje im to smaku, a według mnie wręcz smakują lepiej, ale to możecie ocenić sami ;) Na blaszce do pieczenia ułożyć polędwiczki i zalać przygotowaną wcześniej marynatą, po czym odstawić na ok. 30 minut. Na sałatę położyć podpieczone polędwiczki z dorsza.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/poledwiczki-z-dorsza-podane-na-salacie/