Składniki na spód: 175 g ciasteczek Oreo 60 g masła w temperaturze pokojowej Składniki na tortownicę 19 cm: 400 g półtłustego twarogu, zmielonego dwukrotnie w temperaturze pokojowej 100 g serka mascarpone w temperaturze pokojowej 160 g brązowego cukru 2 duże jajka w temperaturze pokojowej nasionka z 1/2 laski wanilii 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 200 g truskawek, pociętych w ćwiartki 100 g malin Dziś przygotowałam dla Was pieczony sernik na spodzie z ciasteczek Oreo z sezonowymi owocami - truskawkami i malinami, które kocham równie mocno :) Dodatkowo: cukier puder do posypania masło do wysmarowania formy CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Ciasteczka drobno mielimy w blenderze, dodajemy masło i blendujemy jeszcze przez chwilę. Kupuję z nimi każdą jedną rzecz - czekoladę, jogurty, lody i wszystko to, co mi wpadnie w rękę :) Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Ciasteczka z masłem wysypujemy na spód i dokładnie przyklepujemy. Twaróg, mascarpone, cukier, jajka, mąkę ziemniaczaną i nasionka wanilii umieszczamy w misie miksera.