JAGODOWA POKUSA – SERNIK NA ZIMNO

Justyna
Ciasta
16.07.2015 13:59
JAGODOWA POKUSA – SERNIK NA ZIMNO

Składniki: - 400 g serka homogenizowanego waniliowego - 250 g twarogu półtłustego - 250 ml mleka - 180 g śmietany 30% - 4 łyżki żelatyny - szczypta soli - 200 g jagód - 3 łyżki cukru - opakowanie galaretki jagodowej - ok 200 g herbatników Przygotowanie W wersji z blenderem, do miski wrzucamy jagody (jakieś 150 g, resztę odstawiamy), twaróg, mleko i miksujemy. Na blaszkę (24×24 cm) wykładamy herbatniki, na herbatniki wylewamy masę i odstawiamy do lodówki. Na zastygłym serniku układamy resztę jagód i powoli wylewamy zimną, ale jeszcze nie zastygłą galaretkę. W wersji bez blendera, twaróg przekręcamy przez maszynkę, a jagody rozgniatamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/07/jagodowa-pokusa-sernik-na-zimno/