1 czubata łyżeczka musztardy sarepskiej ostra papryka w proszku 4 jajka sól pieprz 1 bułka paluch z serem i ziołami 1. Wodę gotujemy z kostką rosołową, dodajemy pokrojoną w kawałki marchewkę, selera, pora i pietruszkę. Składniki: 1 l wody 100 g serka topionego śmietankowego 1 mała marchewka kawałek pietruszki, pora i selera 3 średniej wielkości ziemniaki kilka kawałków mrożonego szpinaku w brykiecie natka selera i pietruszki gałka muszkatołowa 1 kostka rosołowa 3. Kiedy warzywa będą w połowie miękkie dodajemy serek topiony, odrobinę gałki muszkatołowej, ostrej papryki oraz poszatkowanej natki selera. Jajka gotujemy na twardo a z bułki robimy grzanki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/06/23/zupa-krem-ze-szpinakiem/