6 jajek 1,5 szkl mąki 1 szkl cukru Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy 1,5 szkl mleka 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 140 g miękkiego masła Krem maślany: 200 g masła lub margaryny około 400 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 4 łyżki mleka sok z jednej cytryny szczypta soli brązowy barwnik lub 1 łyżka kakao Na wierzchu układamy drugą warstwę bałwanka, również sklejając części za pomocą powideł, nasączamy. 2. Krem budyniowy: 1 szklankę mleka gotujemy z cukrem i ekstraktem waniliowym. Możemy również podzielić składniki na pół i upiec dwa biszkopty z 3 jajek. Dodatkowo: powidła śliwkowe masa cukrowa biała, niebieska, czarna i pomarańczowa 1. Biszkopt powinniśmy upiec dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił. Kiedy krem będzie biały i puszysty odkładamy około 1/4 część, którą łączymy z barwnikiem lub kakao. 3. Krem maślany: miękkie masło lub margarynę ucieramy na puszystą masę. Wszystkie części bałwanka układamy tak, aby zmieściły się na każdym blacie. Na koniec ucieramy masło na puch. Dodajemy ekstrakt waniliowy, sól i stopniowo na przemian cukier puder oraz mleko. Na koniec wlewamy sok z cytryny. Nasączenie: 1 duża cytryna 300 ml wody 2 łyżki cukru 5. Na kartce formatu A4 drukujemy bądź odrysowujemy postać bałwanka. Gotowy budyń wylewamy na talerz i zostawiamy do ostygnięcia. Z odpowiednich kolorów masy cukrowej wykrawamy oczy, nos, buzię i guziki. Przelewamy ciasto do tortownicy i pieczemy około 45 minut w 170 stopniach.