Warzywna tarta

Małgorzata
Obiad
03.07.2015 0:02
Warzywna tarta

Składniki: Ciasto: 250 g mąki 125 g margaryny 1 jajko 1/2 łyżeczki soli Farsz: 1 duża pieczarka 1 mały pomidor 4-5 łyżek kukurydzy z puszki 2-3 łyżki czerwonej fasoli z puszki 3 kawałki mrożonego szpinaku w brykiecie 1 łyżeczka masła 1/2 topionego serka 2 jajka 3 plastry żółtego sera natka pietruszki sól pieprz granulowany czosnek papryka w proszku chilli dodatkowo: margaryna lub masło do wysmarowania formy 2 kromki chrupkiego pieczywa 1 groszek konserwowy foremka do wycinania ciastek w kształcie kwiatka 1. W środkowy wciskamy ziarenko zielonego groszku, w otaczające go, 4 następne, po połowie czerwonej fasoli a w pozostałe kukurydzy. Do przygotowania ciasta potrzebujemy stolnicę, na której umieszczamy mąkę, jajko, sól oraz zimną margarynę, pokrojoną na małe kawałki. 2. W tym czasie rozgrzewamy w małym garnku łyżeczkę masła, dodajemy zamrożony szpinak. Po tym czasie, wykładamy na całą powierzchnię ciasta, przygotowany wcześniej szpinak. 7. Żółty ser kroimy w kostkę, mieszamy z jajkami i poszatkowaną natka pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem, chilli oraz papryką w proszku. 3. Pieczarkę i pomidora kroimy na cienkie plastry. Na wierzchu układamy kwiatki z ciasta. Sam spód do tarty podpiekamy około 20 minut w 180 stopniach. Dalej plastry pomidora, czerwoną fasolę oraz kukurydzę (zostawiamy kilka ziarenek i plastrów do dekoracji). 4. Formę na tartę natłuszczamy margaryną.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/06/27/warzywna-tarta/

Małgorzata