Kokony z farszem

Małgorzata
Przekąski
03.07.2015 0:07
Kokony z farszem

Składniki: Ciasto: 4 szkl mąki 1 żółtko ok. 1 szkl ciepłego mleka 50 g drożdży 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru 1/3 kostki margaryny Farsz: 400g pieczarek 1 ugotowana marchewka 1/2 ugotowanej pietruszki 1 cebula sól pieprz Dodatkowo: 1 białko 4 -5 plastrów żółtego sera 1. Drożdże łączymy z mlekiem, cukrem i częścią mąki. 2. Przekładamy je na stolnicę, ponownie zagniatamy i wałkujemy na kształt prostokąta. 4. Pieczarki, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Na każdy nawijamy paski z ciasta. Białko łączymy z pokrojonym w kostkę żółtym serem. 3. Ciasto możemy nawijać na foremki do rurek. Pieczemy około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zapiekamy całość przez około 10 minut w 160 stopniach. Na koniec dodajemy roztopioną letnią margarynę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/06/25/kokony-z-farszem/

Małgorzata