Składniki: 1 kapusta włoska 500g mielonego mięsa 3/4 szkl ryżu 3 łyżki kukurydzy z puszki 2 łyżki siemienia lnianego natka pietruszki curry gałka muszkatołowa sól pieprz słodka papryka w proszku chilli czosnek granulowany sos pomidorowy: 1 puszka pomidorów krojonych 2 łyżki koncentratu pomidorowego świeży koperek 1/2 kostki mięsnej 2 ziela angielskie 1 liść laurowy sól pieprz gałka muszkatołowa chilli słodka papryka w proszku bazylia dodatkowo: sałata czerwona papryka 5-6 pieczarek 1. Gdy gołąbki będą już gotowe, układamy na talerzu liście sałaty, na nie wykładamy duszoną paprykę z pieczarkami, gołąbki a na wierchu małą gałązkę kopru. 6. W tym czasie kroimy paprykę i pieczarki w kotkę, dusimy na patelni do miękkości. Gołąbki z bogatszym wnętrzem, podane w formie roladek w kolorowym towarzystwie. 2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem curry. 4. Pomidory z puszki przekładamy do garnka, dodajemy ziele, liść laurowy, kostkę mięsną. Na koniec dodajemy drobno pokrojony świeży koperek. 5. Całość przykrywamy liśćmi kapusty i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 45 minut. Tak przygotowane nadzienie wykładamy na ugotowane liście kapusty. Mieszamy go z surowym mięsem mielonym, kukurydzą oraz siemieniem lnianym.