Ryba po japońsku

Beata
Obiad
23.06.2015 0:28
Ryba po japońsku

1 kg filetów z dorsza 6 łyżek ketchupu 2 łyżki przecieru pomidorowego 3 szklanki wody 2 duże cebule 1/2 szklanki oleju 3 łyżki cukru 6 łyżek octu słoik 500g ogórków konserwowych słoik 500g papryki konserwowej sól, pieprz ziołowy Ciasto: 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka sól Wykonanie: Filety dorsza posypać solą i pieprzem ziołowym. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiany kolor rybę w cieście z obu stron. Do rondla wlać odrobinę oleju i zeszklić cebulę, a następnie dodać ketchup,olej,ocet, cukier,wodę,koncentrat pomidorowy i wszystko zagotować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/01/ryba-po-japonsku.html