Składniki: - 200g mąki pszennej - 100g mąki ziemniaczanej - 50g zmielonych migdałów - 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia - 150g margaryny - 200g cukru pudru - 4 jajka - 500g truskawek - cukier puder do posypania Wykonanie: - mąkę pszenną, ziemniaczaną, migdały oraz proszek do pieczenia mieszamy ze sobą, odstawiamy - w drugim naczyniu ucieramy margarynę oraz cukier puder na jasny krem, dodajemy po 1 jajku, cały czas miksując, - następnie powolutku dodajemy mieszankę suchy składników, miksując ,aż uzyskamy gładkie ciasto - gotowe przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia ( ja użyłam tortownicę 26cm) na wierzchu układamy truskawki, które najlepiej osuszyć wcześniej papierowym ręcznikiem, pieczemy 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC - gotowe studzimy, zimne posypujemy cukrem pudrem.