Składniki: 400 g makaronu kokardki 1 dużą garść świeżego szpinaku 1 łyżka masła klarowanego 1 pierś z kurczaka 400 ml śmietany (18%) 2 jajka 1 ząbek czosnku 40 g startego parmezanu 1/2 łyżeczki cząbru 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki . Kiedy nie mam ochoty na spędzanie czasu w kuchni, albo mam zbyt dużo innej pracy to najlepszym pomysłem na obiad jest coś, co samo się zrobi. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć kurczaka, aż będzie rumiany z każdej strony. W kubeczku wymieszać śmietanę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,jajkami, cząbrem, solą i pieprzem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/06/zapiekanka-makaronowa-z-kurczakiem-i.html