Składniki: - 3 jajka - 200g cukru - 150g miękkiej margaryny lub masła - skórka starta z połowy cytryny - 250g maki pszennej - 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ( dałam mniej) - 1 opakowanie kisielu cytrynowego - 2 łyżeczki cukru waniliowego - sok z połowy cytryny - 1 opakowanie serka waniliowego homogenizowanego np. Danio 150g Wykonanie: - jajka ucieramy z cukrem do białości, dodajemy miękką margarynę/masło, startą skórkę cytrynową, miksujemy - nie przerywając miksowania do masy dodajemy łyżka po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kisielem, - następnie do masy dodajemy cukier waniliowy oraz sok z cytryny, dalej miksujemy - na koniec dodajemy serek homogenizowany całość delikatnie ale dokładnie mieszamy - ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej np. bułką tartą lub mąką ( ja użyłam 26cm, jednak na drugi raz użyję mniejszej lub użyję wkład do tortownicy kominkowy wtedy babka będzie wyższa) - babkę pieczemy około 50-60 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 180°C - gotową babkę można posypać cukrem pudrem lub polukrować.