Malutkie pavlove, piankowe w środku z chrupiącą bezikową skorupką, śmietaną bądź mascarpone z dodatkiem truskawek i czereśni- pyszności! :) Składniki: Gniazdka (na około 15-20 małych sztuk): - 2 białka - 120 g cukru pudru - szczypta soli - pół łyżeczki octu - pół łyżeczki mąki ziemniaczanej Wyciskać okrągłe bezikowe ciasteczka -1 koło o średnicy około 3-5 cm a następnie na wierzchu kolejne- tak by ciasteczka miały 2 poziomy- przy pomocy rękawa cukierniczego bądź szprycy z końcówką okrągłą na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dodatkowo: - po łyżce serka mascarpone bądź opcjonalnie śmietany 18% - świeże truskawki i świeże czereśnie po jendej na sztukę Przygotowanie: 1. Białka ubić na sztywną pianę dodając odrobinę soli 2. Gdy piana będzie ubita dodawać po 1 łyżeczce cukier puder- nie wsypywać całego cukru na raz 3. Są na 2-3 gryzy jak małe ciasteczka.