PIEROGI Z PIECA ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ

Justyna
Dania mączne
17.06.2015 14:14
PIEROGI Z PIECA ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ

Składniki: Ciasto 500 g mąki pszennej 250 ml mleka 1 jajko całe 1 żółtko 40 ml oleju 40 g drożdży łyżeczka soli łyżeczka cukru Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Farsz 450 g szpinaku (mrożony) łyżka masła 200 g sera ricotta 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłego mleku. Do mąki dodajemy sól, jajko, żółtko, resztę mleka i zaczyn z drożdży. Odstawiamy na 10 minut, aż zaczyn podwoi swoją objętość. Łyżkę masła roztapiamy na patelni, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i szpinak. Gotowe pierogi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy sezamem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/06/pierogi-z-pieca-ze-szpinakiem-i-ricotta/