Lemoniada arbuzowo-miętowa

Ewelina
Koktajle
08.06.2015 9:49
Lemoniada arbuzowo-miętowa

Składniki

2 litry wody

4 saszetki herbaty miętowej Posti

1 kg arbuza

2-3 sztuki kiwi

spora garść mięty, pokrojona

plasterki limonki lub cytryny do lemoniady

2 łyżki miodu

Przepis

Wodę zagotowujemy, robimy mocny napar miętowy, po ostudzeniu przelewamy do woreczków na lód i zamrażamy. Najlepiej kostki lodowe, miętowe przygotować dzień wcześniej.

Miąższ z arbuza (bez pestek) dokładnie miksujemy blenderem, kiwi obieramy i również mielimy w osobnym naczyniu.

Szklanki zapełniamy miętowymi kostkami lodu, dodajmy odrobinę miodu, wlewamy mus z kiwi i arbuza, dodajemy plasterki limonki i kiwi oraz listki mięty. Resztę kostek przekładamy do dzbanka z listkami mięty. Lemoniadę podajemy od zaraz. Smacznego.