- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 15 min
Składniki
SKŁADNIKI:
3 papryki kolorowe
2 cebule czerwone
6-7 pomidorów
2 łyżki masła
3 ząbki czosnku
200 ml wody
sól
pieprz
zioła prowansalskie
śmietanka kremówka do ozdoby
Przepis
PRZYGOTOWANIE:
Na patelni lub w głębszym rondlu rozpuścić 2 łyżki masła. Dodać 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, lekko podsmażyć – czosnek szybko się pali więc smażyć na małym ogniu. Czerwoną cebulę pokroić w ćwiartki, dołożyć na patelnie. Papryki kolorowe oczyścić, pokroić , dodać do cebuli. Całość podduszać ok 10 minut. W tym czasie sparzyć pomidory , obrać, pokroić dodać do pozostałych warzyw. Dodać przyprawy, zmniejszyć ogień do minimum i dusić, ok 10 minut. Po tym czasie zblendować. Przed podaniem polałam odrobiną śmietany kremówki. Smacznego