Przepis
SKŁADNIKI:
filet z indyka 1/2 kg
pieczarki brązowe 350 g
mozzarella 1 kulka – 125 g
sól pieprz
papryka mielona słodka
masło klarowane do smażenia
młody szpinak 200 g
kukurydza konserwowa 1 puszka mała
rzeżucha
mąka do obtaczania
PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki opłukać ale nie obierać ze skórki. Pokroić w większą kostkę i lekko podsmażyć. Ja podsmażyłam bez tłuszczu. Pod koniec doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Mozzarellę odsączyć z wody i pokroić w grubsze plastry. Filet z indyka opłukać i osuszyć. Pokroić i lekko rozbić tłuczkiem. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem. Na jednym końcu układać kawałek mozzarelli i łyżkę podsmażonych pieczarek. Zawijać ciasto w roladę. Do mąki dodać łyżeczkę papryki mielonej słodkiej i wymieszać. Obtaczać w niej roladki. Obsmażyć na złoty kolor na maśle klarowanym. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i podgrzewać 10 minut w 160 stopniach. W tym czasie ze szpinaku oderwać ogonki, opłukać i osuszyć. Ułożyć na talerzu, posypać kukurydzą konserwową oraz rzeżuchą. Roladki układać na sałacie i podawać. Smacznego :)