Roladki z indyka na szpinaku

Krzysztof
Obiad
24.06.2014 9:13
Roladki z indyka na szpinaku

Przepis

SKŁADNIKI:

filet z indyka 1/2 kg

pieczarki brązowe 350 g

mozzarella 1 kulka – 125 g

sól pieprz

papryka mielona słodka

masło klarowane do smażenia

młody szpinak 200 g

kukurydza konserwowa 1 puszka mała

rzeżucha

mąka do obtaczania

PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki opłukać ale nie obierać ze skórki. Pokroić w większą kostkę i lekko podsmażyć. Ja podsmażyłam bez tłuszczu. Pod koniec doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Mozzarellę odsączyć z wody i pokroić w grubsze plastry. Filet z indyka opłukać i osuszyć. Pokroić i lekko rozbić tłuczkiem. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem. Na jednym końcu układać kawałek mozzarelli i łyżkę podsmażonych pieczarek. Zawijać ciasto w roladę. Do mąki dodać łyżeczkę papryki mielonej słodkiej i wymieszać. Obtaczać w niej roladki. Obsmażyć na złoty kolor na maśle klarowanym. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i podgrzewać 10 minut w 160 stopniach. W tym czasie ze szpinaku oderwać ogonki, opłukać i osuszyć. Ułożyć na talerzu, posypać kukurydzą konserwową oraz rzeżuchą. Roladki układać na sałacie i podawać. Smacznego :)