Jeśli używacie suszonej bazylii, to należy posypać nią teraz potrawę, jeśli świeżej - należy ją ułożyć na gotowym wypieku. Zdjęcie na fb mojej przyjaciółki, przedstawiające tartę z camembertem i szparagami wyglądało tak pysznie, że postanowiłam zrobić swoją. Szparagi delikatnie obrać na końcach i ułożyć na cieście. Potrzebne nam:- opakowanie ciasta francuskiego- pół słoiczka przecieru pomidorowego- pół pęczka szparagów- garść pomidorków koktajlowych- kulka mozzarelli- suszona lub świeża bazylia- oliwa z oliwekPrzygotowanie: W końcu nadszedł moment, w którym stwierdziłam: ok, jestem gotowa na kolejną próbę. Umyte pomidorki pokroić na połówki, a mozzarellę na plastry. Ciasto rozłożyć na blaszce i posmarować przecierem, zostawiając nieposmarowane około 2 cm brzegu ciasta. Po spróbowaniu sklepowej zupy z białych szparagów stwierdziłam, że gorszych rzeczy dawno nie jadłam.