Ciasto: 300 g mąki 125 g masła 2 żółtka 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki zimnej wody Ser: 1 kg sera w wiaderku 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 całe jajka 4 żółtka 1 szklanka cukru rodzynki Piana: 6 białek 1 szklanka cukru Wykonanie: Ciasto. Wyrównać i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 50 min, a następnie wlać na ser białka ubite z cukrem na sztywną pianę. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pokrojone drobno masło i pozostałe składniki. Wszystko zagnieść na jednolite ciasto. Ser: Do miski włożyć ser, dodać cukier, dwa całe jajka i 4 żółtka. Po pewnym czasie zaczną się na wierzchu ciasta pojawiać kropelki rosy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/03/sernik-z-rosa.html