Bułeczki z rodzynkami

Beata
Śniadania
14.05.2015 22:51
Bułeczki z rodzynkami

500 g mąki 7 g drożdży suchych 60 g cukru 1 jajko szczypta soli szczypta kardamonu 250 ml mleka 120 g masła 100 g rodzynek cukier puder do posypania Wykonanie: Mąkę wymieszać z drożdżami, cukrem, solą i kardamonem. Zrobić z ciasta kulkę przykryć lnianą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i ponownie poczekać aż wyrosną. Bułki posmarować mlekiem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/03/bueczki-z-rodzynkami.html