Cow pie (krowi placek)

Dagmara
Obiad
14.05.2015 16:49
Cow pie (krowi placek)

Składniki na 2 porcje: 500 g wołowiny na gulasz, pokrojonej w kostkę 1/2 cebuli, drobno posiekanej 3 szalotki, pokrojone w krążki 50 g pieczarek, pokrojonych w plastry 5 g świeżego tymianku, posiekanego 25 g masła 30 g mąki pszennej 250 ml piwa 2 łyżeczki musztardy Dijon 250 ml bulionu drobiowego (może być z kostki) 1 jajko, białko oddzielone od żółtka ciasto francuskie sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 200 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy 3 godziny - 2 godziny pod przykryciem, a następnie 1 godzinę bez, od czasu do czasu mieszamy. Smażymy do miękkości, od czasu do czasu podlewając odrobiną bulionu drobiowego (ok. 7 minut). Krawędzie miseczek smarujemy białkiem, kładziemy krążki z ciasta, smarujemy żółtkiem i szybko wkładamy do piekarnika. Z ciasta francuskiego wykrawamy 2 kółka odrobinę większe niż miseczki. Jest to pyszny, aromatyczny gulasz z wołowego mięsa zapiekany pod ciastem francuskim. Gwarantuję Wam jednak, że w smaku nie przypomina go ani trochę :) W misce mieszamy cebulę, szalotki, pieczarki, tymianek i mąkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/05/cow-pie-krowi-placek.html