Jaglany mus bananowo-malinowy

Gabriela
Śniadania
28.08.2014 6:36
Jaglany mus bananowo-malinowy

SKŁADNIKI: - 40g kaszy jaglanej przed ugotowaniem - 100g twarogu - 50g banana - 50g malin + owoce do dekoracji - borówki amerykańskie do dekoracji - masło orzechowe lub płatki migdałowe - łyżeczka miodu(opcjonalnie-ja użyłam samego banana) PRZYGOTOWANIE: - Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą na sitku - Wsypać do garnka, zalać 1,5 szklanki wody i gotować przez 25-30 minut - Jeżeli woda zbyt szybko odparuje- uzupełnić braki, aby kasza nie była ugotowana na sypko- lepsza jest wersja bardziej kleista - Ugotowaną kaszę lekko przestudzić - Do garnuszka z kaszą dodać twaróg, banana, maliny i miód i zblendować wszystko na gładką masę - Podawać ze świeżymi malinami, borówkami i masłem orzechowym lub płatkami migdałowymi To jedna z najstarszych i najzdrowszych kasz- lekkostrawna, nie uczula, nie zawiera glutenu, jest doskonałym źródłem białka, odgrywa ważną rolę w przywracaniu równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie i jest po prostu pyszna!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://peanutbuttermonster.blogspot.com/2014/08/kasza-nie-odstrasza-czyli-jaglanka.html