Efekt - super ciasteczka w smaku przypominające tradycyjny makowiec, tyle że dużo szybciej się je robi i można jeść je już chwilę po wyjęciu z piekarnika :) Takie małe co nieco w sam raz dla niespodziewanych gości :) SKŁADNIKI: 1 op. ciasta francuskiego ok 400 g masy makowej (1/2 puszki) garść płatków migdałowych Tak powstałą roladę pokroić w plastry ok 1 cm i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - w sporych odstępach bo ciasto rośnie. 2. Rozsmarować masę makową na całości i zwijać (od dłuższej strony) pomagając sobie papierem, w który zawinięte było ciasto. 3. 5. Piec do zrumienienia ok 15 min w 200°C lub w 190°C z termoobiegiem. Miałam akurat ciasto francuskie i wymyśliłam, że zrobię coś podobnego ale na słodko - padło na masę makową.