Smacznego :) źródło inspiracji poniedziałek, 11 maja 2015 Razowe tagliatelle z pesto z jarmużu Autor: Małgorzata Chyla o 07:33:00 Etykiety: jarmuż, jarmuż przepisy, makaron, makaron z jarmużem, makaron z pesto, pesto, pesto jarmużowe, pesto z jarmużu, tagliatelle, tagliatelle z jarmużem Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) SKŁADNIKI 350 g pełnoziarnistego tagliatelle 3 szklanki jarmużu (mytego, bez twardych ogonków) 150-200 ml oliwy z oliwek 2 łyżki tartego parmezanu + do posypania (może być inny twardy ser) 2 łyżki ziaren słonecznika sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przekładamy pesto na patelnię/do garnka, dolewamy wodę z makaronu. Bardzo szybki, prosty i smaczny makaron z pesto jarmużowym.