Według mnie jedna z najsmaczniejszych i najbardziej sycących inspiracji na szybką kolację! Składniki: -> 3 jajka -> 50 ml mleka -> ½ natki pietruszki -> Warzywa na patelnię [ najlepsze sezonowe, świeże ] -> ½ cebuli ->2 ząbki czosnku. -> 50 ml mleka -> ½ natki pietruszki -> Warzywa na patelnię [ najlepsze sezonowe, świeże ] -> ½ cebuli ->2 ząbki czosnku. Wykonanie: Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu smażymy cebulę z czosnkiem. Następnie dodajemy warzywa i trzymamy na patelni do czasu aż większość wody z nich odparuję. Warzywa zalewamy masą jajeczną, posypujemy pietruszką i przez chwilę smażymy aż brzegi zaczną bulgać. Po tym patelnię wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180C i pieczemy około 12-15 minut.