Creme brulee klasyczne waniliowe

Danka
Desery
15.06.2015 14:01
Creme brulee klasyczne waniliowe

Więc jeśli macie bardzo mocne sprzęty, radzę 40 minut piec standardowo w 110 stopniach , a następnie ostudzić godzinkę i piec z opcją mocno nagrzanego grilla około 5-10 minut po czym chłodzić jak poniżej. Przelać powstałą masę do kokilek Piec: 40 minut w temperaturze 110 stopni, pod koniec pieczenia około 10-15 minut posypać wierzch cukrem brązowym i piec z funkcją grilla by wytworzył się karmel. chłodzić Chłodzenie: Po wyjęciu z piekarnika, studzić w lodówce przez około 4-5 godzin w zależności od stopnia chłodzenia lodówki Chłodzenie: Po wyjęciu z piekarnika, studzić w lodówce przez około 4-5 godzin w zależności od stopnia chłodzenia lodówki Składniki: (na 2 porcje) - 250 ml śmietany kremówki 30% bądź 36% - 3 żółtka - 1/2 laski wanilii - 40 g białego cukru - 2-3 łyżeczki brązowego cukru 1. Po tym czasie, zdjąć z ognia i przestudzić 3. Żółtka ubić na gładko, ale nie na bardzo puszysto 4. Mocno nagrzany grill jest w stanie zrobić skorupkę nawet od 5 do 10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/06/creme-brulee-klasyczne-waniliowe.html