Składniki: - Biszkopt - 3 jajka - 3 łyżki cukru - 2,5 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka kakao - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - Masa śmietanowo-adwokatowa - 400 ml śmietany kremówki 30% - 200 ml Advocaat Dalkowski Starotoruński - 80 g masła - 80 g cukru pudru - 2,5 łyżeczki żelatyny - 1/5 szkl ciepłej wody - Galaretka adwokatowa - 150 ml Advocaat Dalkowski Starotoruński - 2 łyżeczki żelatyny - 30 ml wody - Dodatkowo - 2 opakowania rurek Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż masa będzie sztywne. Wylać do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia Piec około 20 min w 180 st. Biszkopt po upieczeniu ostudzić. Na końcu wlać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę i ponownie zmiksować. Dodawać porcjami do masy jajecznej i powoli wymieszać lub ubijać na najwolniejszych obrotach mikserem. Galaretka adwokatowa: Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie, wlać do adwokatu i wymieszać. Jeśli masa z adwokatem nam się zważy wkładamy naczynie do gorącej wody i cały czas miksujemy. Wylać na górę schłodzonego tortu i ponownie włożyć do lodówki. Włożyć na 1-2 godziny lodówki.