Gulasz węgierski z karkówki

Kasia
Obiad
22.04.2015 5:31
Gulasz węgierski z karkówki

Liczba porcji: 7-8 Składniki Mięso: 1 kg karkówki wieprzowej 4 papryki kolorowe 500 g pieczarek sól pieprz oliwa Sos pomidorowy: 1 kg przecieru pomidorowego 4 ząbki czosnku 2 cebule 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki słodkiej papryki 4 łyżeczki majeranku ½ łyżeczki bardzo ostrej papryki 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1½ szklanki wody sól pieprz Instrukcja wykonania Umyte mięso pokroić w kostkę. Mięciutkie mięso, aromatyczny, pomidorowy sosik, dodatek kolorowych papryk, pieczarek oraz cebulki to przepis na rewelacyjny gulasz węgierski z karkówki, który gościł na naszym stole w miniony weekend. Niech Wasz nie przestraszy wielkość porcji – 1 kg mięsa, 1 kg przecieru pomidorowego ;) Dodać do mięsa i smażyć dodatkowe 15 minut, aż z mięsa i warzyw odparuje większość płynów. 20 minut Czas gotowania 1 godzina Czas całkowity 1 godzina 20 minut Autor: Ulubione Przepisy Kategoria: Ja lubię czasami zamrozić obiad, aby wyciągnąć go z zamrażarki w chwili wyżej konieczności czytaj lenistwa ;) Najbardziej smakował nam z kluskami śląskimi, ale możecie podawać go z dowolnymi dodatkami. Polecam :) 5.0 from 1 reviews Gulasz węgierski z karkówki Wydrukuj Czas przygotow. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy, dodać mięso i smażyć około 15 minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z odrobiną wody, 2 łyżkami gorącego sosu i dodać do gulaszu. Do tak przygotowanego sosu dodać mięso z warzywami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ulubioneprzepisy.com/2015/04/20/gulasz-wegierski-z-karkowki/