Warzywna zupa indyjska

Ewelina
Zupy
20.04.2015 15:36
Warzywna zupa indyjska

Składniki paczka mrożonej mieszanki warzywnej (np. kalafior z brokułami i marchewką, lub marchewka z ziemniakami, porem i groszkiem) 0,5 l bulionu warzywnego 0,5 l wody dwie łyżeczki świeżo startego korzenia imbiru (wcześniej oczywiście obranego ze skóry) pół łyżeczki kurkumy szczypta kminu rzymskiego kilka-kilkanaście ziaren kolendry 1/3 łyżeczki kardamonu 1/3 łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki płatków chili (lub mniej jeżeli nie lubisz zbyt pikantnych dań) kilka goździków liść laurowy pół małego kubeczka jogurtu naturalnego świeża kolendra do przybrania sól i pieprz do smaku Zupa w dodatku dobrze sprawdza się jako lunch zabrany do pracy w słoiku i odgrzany w kuchence mikrofalowej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.zajadam.pl/przepisy-zupy/warzywna-zupa-indyjska