07 kwietnia Orzechowy* omlet z semoliny** z brokułem i ekologiczną czarną soczewicą Symbio podany z ananasem, pestkami granatu, kremem angielskim i serkiem sezamowym*** *smażony na oleju z orzechów włoskich (Grashoff Delikatessen) ** semolinę możecie dostać w sklepie BIOKIOSK - polecam, jedna z moich ulubionych :) *** serek naturalny + syrop klonowy + mąka sezamowa ZIELONY OMLET Z BROKUŁEM I SOCZEWICĄ /1 porcja/ /PRZEPIS WŁASNY/ ok. 100 g ugotowanego brokuła 70 g ugotowanej soczewicy beluga 40 g mąki z pszenicy durum 2 jajka kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego) szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oleju z orzechów włoskich do natłuszczenia patelni (lub innego) 2 łyżki syropu klonowego ZIELONY OMLET Z BROKUŁEM I SOCZEWICĄ /1 porcja/ /PRZEPIS WŁASNY/ ok. 100 g ugotowanego brokuła 70 g ugotowanej soczewicy beluga 40 g mąki z pszenicy durum 2 jajka kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego) szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oleju z orzechów włoskich do natłuszczenia patelni (lub innego) 2 łyżki syropu klonowego Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, wylać masę i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony. Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, wylać masę i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony. Wszystkie składniki oprócz oleju zmiksować w blenderze na gładką masę. Wszystkie składniki oprócz oleju zmiksować w blenderze na gładką masę.