Składniki
Składniki ciasto:
1 1/2 szklanki mąki
1 jajko
1/2 kostki masła (100g)
2 łyżki śmietany 18%
Farsz:
3 jajka
3 łyżki śmietany 18%
3 łyżki sera cheddar
kawałek cukinii
garść zielonych oliwek
kilka pomidorków koktajlowych
2 suszone pomidory
kukurydza
rukola do posypania tarty
sól
pieprz
rukola
Przepis
Wszystkie składniki do ciasta zagniatamy, gotowe ciasto trochę rozwałkowujemy. Przekładamy do naczynia lekko wysmarowanego masłem. Na ciasto nakładamy folię aluminiową i ja wysypałam fasolę. Ciasto zapiekłam w piekarniku w 180 stopniach 15 minut. Następnie wyjęłam, zdjęłam folię z fasolą. W międzyczasie jak ciasto nam się podpieka przygotowujemy sos i warzywa. Do miseczki wybiłam jajka (roztrzepałam je), dodałam śmietanę i ser, przyprawy - wymieszałam. Warzywa pokroiłam (cukinie i oliwki w plastry, pomidory na pół, suszone na drobniejsze kawałeczki). Na ciasto wylałam przygotowane jajka z serem i śmietaną. Na to poukładałam warzywa. Włożyłam do piekarnika i zapiekłam jeszcze przez 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypałam świeżą rukolą :)