Makraon z kurczakiem i warzywami na ciepło

Marta
Makarony
02.04.2015 9:46
Makraon z kurczakiem i warzywami na ciepło

Składniki

1 opakowanie makaronu ( cienkich nitek)

1 podwójna pierś z kurczaka

2 papryki (najlepiej żółta i zielona żeby było kolorowo)

2-3 pomidory

1 por

oliwa

sól, pieprz, wegeta

Przepis

Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu al dente.. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oliwie z przyprawami. Przygotowujemy spory garnek, w którym będziemy później jeszcze podgrzewać chwilę i mieszać wszystkie składniki. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę, podobnie jak pomidory. Pora myjemy i kroimy w półplasterki. Na patelni z odrobiną oliwy podsmażamy najpierw paprykę, następnie pomidory i pora, lekko solimy. Wszystkie składniki łączymy razem w garnki, podgrzewamy, doprawiamy do smaku. Jeżeli danie jest zbyt suche dolewamy jeszcze odrobinę oliwy i od razu podajemy. Odgrzewane na drugi dzień też jest pyszne. Ilość przynajmniej na 4 osoby albo więcej.