Łosoś na zielonej polanie.

Basiowegotowanie
Przepisy
23.03.2015 14:03
Łosoś na zielonej polanie.

Składniki

Składniki:

☑️ok. 200 gram łososia

☑️świeżo mielony pieprz

☑️tymianek

☑️sól

☑️ok. 50 gram kaszy gryczanej białej (nie palonej)

☑️garść rukoli

☑️garść roszpunki

☑️garść sałaty pekińskiej

☑️jedna gruszka

☑️jenden średni ogórek zielony

☑️łyżka oliwy z oliwek

Przepis

Wykonanie: łososia obsypujemy świeżo mielonym pieprzem, tymianek i solą, pozostawiamy w lodowce na ok. pol godziny. W tym czasie wstawiamy kasze z łyżka oliwy z oliwek i solą. Kiedy kasza się gotuje przygotowujemy sałatkę. Dorobno kroimy rukolę, roszpunkę, gruszkę, ogórka (obranego) oraz sałatę pekińską. Składniki sałatki dokładnie mieszamy. Smażymy łososia na suchej patelni z każdej strony. Wyciągamy ugotowana kaszę. Wykładamy na talerz w kolejności: sałatka, kasza, łosoś.