Składniki
Składniki:
☑️ok. 200 gram łososia
☑️świeżo mielony pieprz
☑️tymianek
☑️sól
☑️ok. 50 gram kaszy gryczanej białej (nie palonej)
☑️garść rukoli
☑️garść roszpunki
☑️garść sałaty pekińskiej
☑️jedna gruszka
☑️jenden średni ogórek zielony
☑️łyżka oliwy z oliwek
Przepis
Wykonanie: łososia obsypujemy świeżo mielonym pieprzem, tymianek i solą, pozostawiamy w lodowce na ok. pol godziny. W tym czasie wstawiamy kasze z łyżka oliwy z oliwek i solą. Kiedy kasza się gotuje przygotowujemy sałatkę. Dorobno kroimy rukolę, roszpunkę, gruszkę, ogórka (obranego) oraz sałatę pekińską. Składniki sałatki dokładnie mieszamy. Smażymy łososia na suchej patelni z każdej strony. Wyciągamy ugotowana kaszę. Wykładamy na talerz w kolejności: sałatka, kasza, łosoś.