Składniki: - Biszkopt kakaowy: - 7 jajek - 7 łyżek cukru - 3 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżki kakao - płaska łyżeczka proszku do pieczenia - Bita śmietana: - 500 ml zimnej kremówki 30% - 1/3 szkl wody - 3 łyżeczki żelatyny - 3 płaskie łyżki cukru pudru - Polewa: - 125 g margaryny - 0,5 szkl cukru pudru - 3 łyżki wody - 3 łyżki kakao - powidła śliwkowe do posmarowania Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż masa będzie sztywna. Wylać na blachę 33*24 cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Dodawać porcjami do masy jajecznej i powoli wymieszać lub ubijać na najwolniejszych obrotach mikserem. Biszkopt posmarować powidłami rozsmarować bitą śmietanę przykryć drugim biszkoptem i z wierzchu również posmarować powidłami. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru pudru i wlewać małym strumieniem letnią żelatynę. Gotowe ciasto odłożyć na kilka godzin w zimne miejsce.