Chia z musem truskawkowo-malinowym

Krzysztof
Przepisy
05.03.2015 16:03
Chia z musem truskawkowo-malinowym

Przepis

Chia z musem truskawkowo-malinowym

Składniki:

100ml ciepłego mleka

3 czubate łyżeczki nasion chia

1 łyżeczka syropu klonowego

Mus truskawkowo-malinowy:

garśc mrożonych malin

garśc mrożonych truskawek

1 łyżeczka syropu klonowego

Wykonanie:

Nasiona chia wsypujemy do ciepłego mleka, doładnie mieszamy i odstawiamy na 15-20 minut, co kilka minut mieszając, by nie zrobiły się grudki. Nasiona szybko pęcznieją. W międzyczasie miksujemy na mus mrożone truskawki i maliny z dodatkiem syropu klonowego. Do mini naczyń przekładamy spęczniałe nasiona chia, następnie mus i dekorujey kilkmowa malinami. P.s. Ziarenka bardziej zmiękną, jeśli po 20 minutach pęcznienia wstawimy je do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.