Przepis
Tego potrzebujesz:
1 kg zmielonego twarogu
45 dag drobnego cukru
10 jajek
25 dag masła
6 łyżek kaszy manny
opakowanie budyniu śmietankowego
szklanka kremówki
opakowanie cukru wanilinowego
3 szklanki kandyzowanych owoców
polewa czekoladowa biała
Sposób przygotowania
Zobacz przepis na sernik z kandyzowanymi owocami! 1. Masło utrzyj mikserem. Dodaj twaróg i dalej ucieraj.
2. W osobnej misce utrzyj do białości żółtka z cukrem.
3. Dodaj do masy serowej i krótko zmiksuj.
4. Do masy dodaj resztę składników: kaszę mannę, proszek budyniowy, cukier wanilinowy, zmiksuj.
5. Śmietanę kremówkę ubij.
6. W osobnej misce ubij białka na pianę.
7. Owoce kandyzowane posiekaj.
8. Do masy serowej delikatnie wmieszaj ubitą kremówkę, białka i połowę owoców.
9. Formę (22 na 28 cm) wyłóż papierem do pieczenia, wylej ciasto, wyrównaj.
10. Piecz około 60 minut w temperaturze 160 stopni C.
11. Ostudź w lekko uchylonym piekarniku, następnie włóż na noc do lodówki.
12. Udekoruj białą polewą i pozostałymi owocami kandyzowanymi.