Przepis
ciasto:
1,5 szklanki mąki
1/3 syropu waniliowego
1/2 szklanki oleju roślinnego
krem:
puszka mleka kokosowego
2 czekolady gorzkie <ja da=""> (można dodać 1 czekoladę)</ja>
Ciasto:
Mąkę, olej i syrop waniliowy mieszamy na jedną masę, a następnie wkładamy na 30 minut do lodówki.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Natłuszczoną formę wyklejamy ciastem.
Czemu wyklejamy? Bo ciasto jest tak kruche, że nie da się go normalnie rozwałkować :))
Pieczemy 20-30 min.
Trzeba uważać by ciasta nie przypalić więc kontrolujcie :)
Krem:
Mleko kokosowe schładzamy w lodówce minimum 3-4 godziny.
Następnie otwieramy puszkę/karton i delikatnie oddzielamy mleko od wody.
Oddzielone mleko ubijamy na krem.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli a następnie chwile czekamy by ostygła.
Ciągle ciepłą ale nie gorącą czekoladę delikatnie łączymy z kremem.
Banany kroimy i układamy na gotowy spód.
Następnie zalewamy to gotowym kremem i wkładamy na minimum parę godzin do lodówki.