Kasza w cieście

Ewelina
Obiad
08.01.2015 21:23
Kasza w cieście

Przepis

Składniki:

- 1 woreczek kaszy jęczmiennej z pieczarkami SYS

- 150 g pieczarek

- 2 łyżeczki marchewki suszonej

- 8 sztuk pomidorków kandyzowanych cherry

- kilka listków świeżej bazylii

- sól i pieprz do smaku

- szczypta chilli

- 100 g sera żółtego

- 1 łyżeczka mojej vegety

- opakowanie ciasta francuskiego

- 1 jajko do posmarowania

Wykonanie:

Kaszę jęczmienną ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki pokroić na kawałki i podsmażyć na patelni, dodać do kaszy. Ser żółty zetrzeć na tarce i również dodać do kaszy, wrzucamy także posiekaną bazylię, pomidorki i przyprawy. Mieszamy.

Na papierze do pieczenia rozłożyć ciasto francuskie i nałożyć na środku kaszę, po bokach naciąć jak na zdjęciu poniżej. Posmarować rozbełtanym jajkiem ciasto i zamknąć po kolei składając paski ciasta do środka, nacisnąć palcem na górze ciasto, aby się nie rozkleiło podczas pieczenia. Całe ciasto posnarować rozbełtanym jajkiem i przenieść z papierem na blaszkę.

Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 200 stopni, grzanie góra- dół przez 25-30 minut do zarumienienia. Po upieczeniu podzielić na porcje. Ja podałam z surówką z kapusty pekińskiej z dodatkiem ogórków kiszonych, kukurydzy, papryki i jogurtu, soli i pieprzu.

Smacznego :-)