Klops z jajkami

Ewelina
Obiad
08.01.2015 21:20
Klops z jajkami

Przepis

Na zimno do chleba, a na ciepło do obiadu.

Potrzebna tylko surówka :)

Składniki :

mięso mielone około 1 kg

1 cebula

2 jajka + 2 jajko lekko ugotowane

sól, pieprz, papryka ostra mielona

ewentualnie koperek lub natka pietruszki

tłuszcz do smażenia

3 plastry tłustego boczku

Przygotowanie :

Mięso doprawić ziołami, solą i dodać jajka oraz namoczoną wcześniej w mleku suchą bułkę ( odcisnąć )

Cebulę pokroić i przesmażyć, dodać do masy i wyrobić dokładnie całość

Foremkę nasmarować tłuszczem i przełożyć wyrobioną masę, w środek włożyć ugotowane jajka, docisnąć tak by nie wystawały

Piec w 190-180 * C przez około 40 min.