Pasta paprykowo-orzechowa

Ewelina
Przepisy
07.01.2015 9:58
Pasta paprykowo-orzechowa

Przepis

Składniki :

3 czerwone mięsiste papryki

1/2 szklanki bułki tartej

1 szklanka mielonych orzechów włoskich

1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego

1/4 szklanki oliwy z oliwek

sól, mielona ostra papryka

Przygotowanie:

Papryki umyć, osuszyć i upiec w piekarniku rozgrzanym do 180 *C przez około 30 min. - z termoobiegiem (ok. 200*C w zwykłym piekarniku)

Kiedy skórka będzie miejscami czarna i przypalona, przekładamy papryki do torby plastikowej na ok. 10 min

Po tym czasie należy zdjąć z nich skórę, wyrzucić gniazda nasienne, przestudzić i zmiksować

Orzechy zmielić, dodać je do masy paprykowej z pozostałymi składnikami, wymieszać.