Bezglutenowe kruche ciasteczka

Sylwia
05.01.2015 13:21
Bezglutenowe kruche ciasteczka

Przepis

Składniki:

200g mąki ryżowej

50g mąki kukurydzianej

50g mąki ziemniaczanej

250g masła

125g cukru

125g mielonych migdałów

1 cukier waniliowy (lub 1 laska wanilii )

1 jajko

+cukier puder do posypania

Mieszamy ze sobą mąki, cukier, cukier waniliowy i mielone migdały. Dodajemy masło i jajko, i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części i formujemy dwa wałki. Owijamy papierem do pieczenia i wkładamy na godzinę do lodówki.

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C.

Po wyjęciu z lodówki, tniemy ciasto na kawałki i formujemy małe rogaliki. Kładziemy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok.15 minut (do zrumienienia).

Wyjmujemy, przekładamy na metalową kratkę, studzimy.

Oprószamy cukrem pudrem.

Smacznego! ;)