Składniki
Składniki:
150 g świeżej roszpunki
200 g piersi kurczaka
100 g orzechów laskowych
100 g suszonej żurawiny
80 g sera gorgonzola
1 łyżeczka słodkiej papryki, curry
szczypta chili
sól, pieprz,
sos
2 łyżeczki musztardy dijon
30 ml oliwy z oliwek
2 łyżeczki płynnego miodu
połówka soku z cytryny
sól, pieprz do smaku
Przepis
Wszystkie składniki dobrze ze sobą mieszamy
Przygotowanie:
Kurczaka myjemy i tniemy na małą kosteczkę, doprawiamy mieszanką przypraw i grillujemy na patelni grillowej bez tłuszczu.
Roszponkę myjemy, osuszamy, orzechu kroimy na mniejsze kawałki, ser tniemy na małą kosteczkę, dodajemy żurawinę, z grillowanego kurczaka. Wszystko polewamy sosem i delikatnie mieszamy.