Przepis
Czas przygotowania:
60 minut
Porcje: 3-4
Składniki:
Polędwiczka wieprzowa ok. 400 g,
Migdały 50 g,
Wytrawne ciastka owsiane 50 g,
Oliwa do smażenia,
Sól i pieprz,
Kilka gałązek tymianku,
1 ząbek czosnku,
½ łyżeczki czosnku granulowanego,
Frytki z selera i marchewki pieczone z tymiankiem.
Przygotowanie:
Frytki: Warzywa umyć, obrać, pokroić w słupki, posypać solą, pieprzem posiekanym tymiankiem i granulowanym czosnkiem, skropić oliwą, wymieszać.
Ciastka zmielić z migdałami w blenderze. Polędwiczkę natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na oliwie z rozgniecionym czosnkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika razem z frytkami, piec 40 minut, w 90 stopniach.
Podzielić na porcje, zapakować do lunch boox z kilkoma owocami.