Polędwiczki panierowane w migdałach i słonych ciastkach owsianych

Malgorzata
Przekąski
14.12.2014 17:52
Polędwiczki panierowane w migdałach i słonych ciastkach owsianych

Przepis

Czas przygotowania:

60 minut

Porcje: 3-4

Składniki:

Polędwiczka wieprzowa ok. 400 g,

Migdały 50 g,

Wytrawne ciastka owsiane 50 g,

Oliwa do smażenia,

Sól i pieprz,

Kilka gałązek tymianku,

1 ząbek czosnku,

½ łyżeczki czosnku granulowanego,

Frytki z selera i marchewki pieczone z tymiankiem.

Przygotowanie:

Frytki: Warzywa umyć, obrać, pokroić w słupki, posypać solą, pieprzem posiekanym tymiankiem i granulowanym czosnkiem, skropić oliwą, wymieszać.

Ciastka zmielić z migdałami w blenderze. Polędwiczkę natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na oliwie z rozgniecionym czosnkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika razem z frytkami, piec 40 minut, w 90 stopniach.

Podzielić na porcje, zapakować do lunch boox z kilkoma owocami.