Przepis
SKŁADNIKI :
300 g mięsa mielonego
300 g świeżych pieczarek,umytych i poszatkowanych
1-2 pory ,bez zielonych liści drobno pokrojone
1 cebula,obrana i pokrojona w kostkę
1 kostka rosołowa
1 łyżka jarzynki,sól,pieprz
1 łyżka oleju
4-5 szklanek wody
2 serki topione,kremowe po 100 g każdy
PRZYGOTOWANIE :
Mięso mielone przekładamy do wysokiego garnka,dodajemy cebulę i podpiekamy na łyżce oleju.Kiedy mięso się podpiecze dodajemy,kostkę rosołową,porę i pieczarki.Mieszamy,prużymy około 3-4 minuty.
Wlewamy wodę,dodajemy jarzynkę,sól i pieprz.
Gotujemy zupę około 15 minut.Dokładamy serki topione,pokrojone na kawałki i mieszamy aż się rozpuszczą.Doprawiamy do smaku i gotowe.
Sycąca i pyszna zupa podana z pieczywem ucieszy nie jedną osobę.
Smacznego.