Kremowa zupa porowa

Ewelina
Zupy
08.12.2014 17:58
Kremowa zupa porowa

Przepis

SKŁADNIKI :

300 g mięsa mielonego

300 g świeżych pieczarek,umytych i poszatkowanych

1-2 pory ,bez zielonych liści drobno pokrojone

1 cebula,obrana i pokrojona w kostkę

1 kostka rosołowa

1 łyżka jarzynki,sól,pieprz

1 łyżka oleju

4-5 szklanek wody

2 serki topione,kremowe po 100 g każdy

PRZYGOTOWANIE :

Mięso mielone przekładamy do wysokiego garnka,dodajemy cebulę i podpiekamy na łyżce oleju.Kiedy mięso się podpiecze dodajemy,kostkę rosołową,porę i pieczarki.Mieszamy,prużymy około 3-4 minuty.

Wlewamy wodę,dodajemy jarzynkę,sól i pieprz.

Gotujemy zupę około 15 minut.Dokładamy serki topione,pokrojone na kawałki i mieszamy aż się rozpuszczą.Doprawiamy do smaku i gotowe.

Sycąca i pyszna zupa podana z pieczywem ucieszy nie jedną osobę.

Smacznego.