Przepis
SKŁADNIKI :
2 kolby kukurydzy ugotowane i okrojone ( lub 1 puszka ziaren kukurydzy)
1 litr wody
1 łyżka masła
2 ząbki czosnku
1 mała marchew, obrana pokrojona w talarki
1 ziemniak, obrany pokrojony
mały kawałek pora
sól, pieprz i ostra papryka do smaku
garść pikantnych nachosów
odrobina sera do posypania zupy
PRZYGOTOWANIE :
W garnku na maśle podpiekamy czosnek, ziemniaki, marchew i por. Ciągle mieszamy, po kilku minutach wlewamy wodę.
Gotujemy około 20 minut. Następnie wsypujemy ziarno kukurydzy, doprawiamy do smaku, solą, pieprzem i jeszcze chwilkę gotujemy.
Zupę zdejmujemy z gazu, studzimy i miksujemy. Doprawiamy jeszcze do smaku i podajemy z chipsami nachos oraz odrobiną sera. Smacznego.