Kotlety mielone z kurczaka z boczkiem i żółtym serem

Ewelina
Obiad
07.07.2014 9:06
Kotlety mielone z kurczaka z boczkiem i żółtym serem

Przepis

2 średnie filety z kurczaka

200 gramów wędzonego boczku

200 gramów sera żółtego startego na dużych oczkach

przyprawa do kurczaka

1 kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta

1 jajo

1 mała cebula

sól (niewiele)

czarny pieprz

bułka tarta do obtaczania kotletów

Mięso z kurczaka zmielić w maszynce na największych oczkach razem z odciśniętą bułeczką i boczkiem.

Do masy dodać jajo, przyprawy, pokrojoną drobno cebulę, dokładnie wyrobić, następnie wsypać ser, ponownie wymieszać.

Z masy odrywać niewielkie kawałki, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej.

Smażyć na oleju na złoto.