Omlet otrębowy z serkiem wiejskim i kardamonem

Gabriela
Fit
29.11.2014 9:20
Omlet otrębowy z serkiem wiejskim i kardamonem

Przepis

Baza to 264kcal w tym 31,4g białka, 9,1g tłuszczu, 13,6g węglowodanów oraz 15,6g błonnika. Omlet z dodatkami to 488kcal w tym 43,1g białka (!), 20,1g tłuszczu, 38,8g węglowodanów i 21,5g błonnika.

SKŁADNIKI:

40g otrębów żytnich

100g serka wiejskiego lekkiego

1 jajko

2 białka

cynamon

kardamon

kilka kropel aromatu rumowego

pół łyżeczki proszku do piecznia

5 łyżek wody

DODATKI:

50g serka wiejskiego lekkiego

30g malin

115g gruszki

20g masła orzechowego (KLIK)

PRZYGOTOWANIE:

Otręby zmielić na mąkę (na przykład w blenderze) i dokładnie zmiksować z jajkiem, białkami i serkiem wiejskim

Dodać pozostałe składniki i ponownie zmiksować

Tak przygotowaną masę wylać na rozgrzaną teflonową patelnię i smażyć pod przykryciem

Po kilku minutach przekręcić delikatnie na drugą stronę, ponownie przykryć i smażyć około minuty

Na koniec obudzić trochę swoją fantazję i udekorować pięknie swoje smakowite dzieło, a później... omnomnomnomn... :)

Smacznego i miłego dnia!

http://www.facebook.com/peanutbuttermonsterblog