Sałatka pieczarkowa z sosem tatarskim

Ewelina
Sałatki
22.11.2014 10:44
Sałatka pieczarkowa z sosem tatarskim

Przepis

Dzisiejszy dzień zdecydowanie należy do pieczarek :) Była zapiekanka, zupa, a teraz czas na przystawkę w formie sałatki.

Składniki:

½ kg pieczarek,

1 cytryna ,

5 łyżek oliwy,

5 jaj,

sos tatarski,

sól do smaku,

pieprz do smaku,

natka pietruszki.

Wykonanie:

Jaja ugotować i drobno pokroić. Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki, skropić sokiem z cytryny i ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić, wymieszać z oliwą, jajami, przyprawić do smaku, skropić sokiem z cytryny i posypać natką pietruszki. Następnie wyłożyć na talerz, polać sosem tatarskim i podawać z świeżym pieczywem.