Sałatka śledziowa z warzywami

Ewelina
Przekąski
07.11.2014 22:44
Sałatka śledziowa z warzywami

Przepis

Idealna sałatka dla zabieganych, możemy ją zrobić w pół godziny. Śledzie i warzywa tworzą pyszną smakową kompozycję.

Składniki:

5-6 solonych filetów śledziowych

puszka groszku

puszka kukurydzy

puszka czerwonej fasoli

4 kiszone ogórki

3 jaja ugotowane na twardo

1 czerwona cebula

3 łyżki majonezu

3 łyżki śmietany

pieprz

1. Filety zalewamy zimną wodą i odstawiamy do namoczenia. Jaja gotujemy na twardo, odstawiamy do wystudzenia. Warzywa konserwowe odcedzamy na durszlaku. Ogórki, cebule i wystudzone jajka kroimy w drobną kostkę. Śledzie odcedzamy i drobno kroimy.

2. Łączymy wszystkie składnik, dodajemy pieprz, majonez i śmietanę, dokładnie mieszamy. Sałatki nie przyprawiamy solą, śledzie są wystarczająco słone.