Imprezowy śledzik w śmietanie po mojemu

Marta
Sałatki
02.11.2014 10:54
Imprezowy śledzik w śmietanie po mojemu

Składniki: - śledzie matias (użyłam tych w zalewie octowej 0,8 kg) - 3-4 cebule - 5-8 ogórków kiszonych - 2-3 łyżki majonezu (Kielecki uważam za najlepszy) - 2-3 łyżki gęstej śmietany Śledzie pokroiłam na mniejsze kawałki, cebule i ogórki w mniejszą kosteczkę (podane ilości są umowne- najważniejsze, by poszatkowanej cebuli i ogórka było po równo). Jak się potem okazało nikt z moich znajomych nigdy wcześniej takowego śledzia nawet nie próbował, wychodzi więc na to, że regionalną potrawą on nie jest:) (mieszkam na Lubelszczyźnie). Wersja fit to to nie jest, nie mniej jednak tak bardzo lubię te śledziki, że na pewno niebawem ją opracuję:) Pochodzę z okolic Łomży, więc może to z tamtych rejonów przywieźliśmy przepis, nie wiem:)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://taste-eat.blogspot.com/2013/08/imprezowo-sledzik-w-smietanie-po-mojemu.html